perjantai 8. syyskuuta 2017

Mukavia pitkiä juoksuvetoja

Tämän viikon juoksutreenit jännitti etukäteen paljon. Tiesin, että meillä on pitkiä vetoja ja saatoin tuntea ahdistuksen ja väsymyksen ja etenkin kaiken sen ketutuksen etukäteen, kun kuvittelin itseni juoksemassa taas viimeisillä voimillani. Lähtiessäni treeneihin minulla oli kylmä, housut hilautuivat joka askeleella alaspäin ja juoksuvyö oli kaikin tavoin väärin säädetty ja vääränlainen. Ei siis mitenkään hilpeät lähtöfiilikset lämmittelyissä. Harkitsin kääntyväni matkalta kotiin hakemaan juoksutakin, mutta järkeilin tilanteen muuttuvan, kunhan kehoni rupeaa kunnolla tuottamaan lämpöä ja olin oikeassa. Pitkähihainen tekninen treenipaita oli aivan riittävä alkusyksyn tuuliseen viileyteen ja housutkin suostuivat pysymään paikoillaan, kun nostin niitä sen verran, että nilkat paljastuivat.


Itse treeni osoittautui yllättävän helpoksi. Juoksin lämmittelyn jälkeen kaksi kertaa 1300 metriä ja kaksi kertaa 800 metriä vuorotellen matkoja. Juoksu sujui mukavasti, vaikkakin melko hitaasti. Sain kuitenkin kiristettyä vauhtia useampaan otteeseen, mistä olen iloinen.

Valmentajamme kuvasi meitä kaikkia pienet pätkät puhelimella. Näin kännykän näytöltä hidastettuna kuinka laskeudun joka askeleella kantapäälle. Olen saanut korjattua juoksuasenossani käsien ja hartioiden rentoutta ja lantioni pysyy melko hyvin oikealla paikalla. Nyt minun tulisi muistaa nojata aina hiukan eteenpäin ja saada askel suoraan lantion päälle. Liikkujamies on kehottanut minua ajattelemaan, että nostan jalkaa toisen säären suuntaisesti ja jostain luin, että pitää vähän polkaista taakse ja hakea sieltä eteenpäin työntävää voimaa.

Juttelimme tulevista juoksutapahtumista ja niihin valmistautumisesta paljon. Meillä on ensi viikolla vielä tasotesti, eli juoksemme uudestaan neljä tai viisi kertaa kilometrin tietyillä sykealueilla pysytellen. Tasotesti ei jännitä tällä kertaa. On mielenkiintoista nähdä onko parissa kuukaudessa tapahtunut kehitystä ja jos on, niin kuinka paljon. Juoksu tuntuu aivan erilaiselta kuin kaksi kuukautta sitten, mutta se ei välttämättä näy vauhdeissa kovinkaan paljon.