tiistai 22. elokuuta 2017

Kannusta lapsia liikkumaan ja voittakaa palkintoja!


Minun tämän hetken lempparikuntosalini on leikkipuistossa tai päiväkodin pihalla (illalla tai viikonloppuna). Mukaan pakkaan pikkuliikkujat, kahvallisen vastuskuminauhan ja välillä hyppynarun tai kahvakuulan. Jos rattaat ovat mukana, otan alkulämmön ja nostan sykettä työntämällä niitä mahdollisimman reippaasti.

Treenini leikkipuistossa on yleensä aina aika samanlainen. Teen kiertoharjoittelutyylillä yhtä liikettä aina 6-12 toistoa ja siirryn suoraan seuraavaan. Teen aika rennolla tahdilla keskittyen välillä myös lapsiin ja siksi teen aina kolme kierrosta putkeen. Liikkeet vaihtelevat, mutta yleensä käytän keinua soutuliikkeen apuna ja kyykkyihin. Kyykyissä pidän siis keinusta kiinni, että voin nojata vähän taaksen ja pääsen kyykkäämään syvälle. Ilman painoja kyykky toimii liikkuvuusharjoituksena ja pakaraa aktivoivana liikkeenä. 

Vastuskuminauhaa avuksi käyttäen teen vaakasoutua, hauiskääntöä, ojentajia ja hartioiden takaosaa. Leikkipuiston telineistä löytyy aina eri korkeuksilla olevia kohtia, joihin kumpparin saa viritettyä. Lisäksi leikkipuistosta löytyy yleensä myös joku taso, jota vasten voi punnertaa perinteisiä etunojapunnerruksia ja ojentajapunnerruksia ja hyvällä tuurilla sopivalla korkeudella oleva tanko, jonka avulla voi tehdä horisontaalisia leuanvetoja (jalkapohjat maassa, polvet noin 90 asteen kulmassa, kädet alkuasennossa pystysuorassa ja siitä nostat itsesi ja rinnan kohti tankoa).

Minun pikkuliikkujat ovat vielä niin pieniä, että heidän liikunnan harrastamisensa ei ole kovin suunniteltua, eikä kaksi- ja neljävuotiaiden kanssa voi tehdä mitään kovin tarkkoja sääntöjä sisältävää liikuntaa. Silti esimerkin voima on valtava. Isompi pikkuliikkuja keksii puistossa omia lihaskuntoliikkeitä ja pienempi matkii isompaa, ei niinkään vanhempiaan. Pojat tykkäävät tehdä juoksupyrähdyksiä aina, kun mahdollista ja kailenlaista kiipeilyä pyrin olemaan rajoittamatta, vaikka välillä hirvittääkin. 

Liikkujamies keksi viime leikkipuisto- ja jumppareissulla sopivan yksinkertaisen leikin meille kaikille: kaikki hyppäävät vuorollaan tasajalkaa eteenpäin ja merkitään viivalla mihin asti jokainen hyppäsi. Kaikilla on yhteensä kolme hyppyä käytettävänään tavoitteena joka hypyllä aina päästä vähän omaa edellistä tulostaan pidemmälle.

Reima starttasi eilen #millionhoursofjoy -kampanjan, jonka tarkoituksena on muistuttaa, että lapset tarvitsevat reipasta liikuntaa joka ikinen päivä. On vanhempien vastuulla huolehtia, että lapset liikkuvat tarpeeksi. Liikunnan ei tarvitse olla erillään leikistä, vaan parhaimmillaan leikki itsessään liikuttaa lasta.


Kampanjaan, viikottaisten tuotepalkintojen ja pääpalkintona olevan Rukan matkan arvontaan voi osallistua kolmella tavalla:
  1. Ilmoita lapsesi päivittäinen liikunta kampanjasivustolla www.reima.com/kidventure
  2. Julkaise kuva Reiman Facebook-sivulla tai Instagramissa tagilla #millionhoursofjoy
  3. ReimaGO-aktiivisuussensorin käyttäjät voivat sovelluksesta käsin määrätä liikuntatuntinsa siirrettäviksi kampanjaan automaattisesti.