keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Paras alumiiniton dödö

Ennen kuin rupesin odottamaan pienempää pikkuliikkujaa, en käyttänyt deodoranttia. Olen aina hikoillut helposti ja paljon, mutta hikeni ei haissut, eikä siis aiheuttanut ongelmia. Raskaushormonit muuttivat tilanteen täysin. Kuopusta odottaessani hikoilin vielä tavallistakin enemmän ja hiki haisi aivan järkyttävän pahalta. Hikoilin useita vaatteita pilalle toisen raskauteni aikana.

Tämän näköistä purkkia kannattaa etsiskellä kaupan hyllyltä. Luin juuri, että Herbina uudistaa deodorantti- ja antiperspiranttisarjaansa, toivottavasti tämä tuote ei poistu valikoimasta.
Antiperspirantin ja deodorantin ero on siinä, että antiperspirantti estää hikoilua tukkimalla hikirauhasia. Antiperspiranteissa on alumiinia. Alumiini voi olla myös luonnonalumiinia, jota kutsutaan yleensä nimellä aluna. Toimintaperiaate on sama. Alumiinin haitallisuudesta on paljon ristiriitaista tietoa, mutta itse jätän mieluummin käyttämättä sitä ihollani, myös luonnosta löytyvässä muodossa.

Sekä raskaana ollessani, että sen jälkeen olen testannut lukuisia alumiinittomia deodorantteja. Alumiinittomat deodorantit eivät aina ole kauhean edullisia ja laskeskelenkin käyttäneeni satoja euroja dödöihin sitä oikeaa etsiessäni. 


Tästä dödöasiasta vielä vähän hankalampaa tekee se, että minulla on kainaloissa todella herkkä iho. Monet alumiinittomat deodorantit sisältävät alkoholia, koska alkoholi desinfioi ihoa ja pitää sen puhtaana vähentäen hajujen syntymistä. Alkoholi on myrkkyä kuivalle ja herkälle iholle. Innostuin jossain vaiheessa todella paljon Biothermin alumiinittomasta dödöstä, kunnes se rupesi kirvelemään, koska alkoholi.

Bottage Verden kalliissa deodorantissa oli sellainen ominaishaju, että hetken sitä käytettyäni meinasin oksentaa, jos vain avasinkin purkin. Hikihaittoihin siitä ei ollut mitään apua. Lushilta olen kokeillut erilaisia voidemaisia dödöjä, mutta niistäkään ei ole ollut apua, jostain meni jopa kainaloiden iho rikki. LoveFreshin dödöjä hehkutettiin internetissä ja ne vaikuttivatkin todella lupaavilta, mutta kokeilu tuotti pettymyksen. Spearmintin tuoksuista tököttiä käyttäessä tuntui aivan kuin olisi laittanut purukumia kainaloihin ja pito oli samaa luokkaa. Tai en ole purkkaa kokeillut dödökäytössä, mutta oletan, ettei tarvitse, koska olen kokeillut LoveFreshiä.

Ja mistä se paras alumiiniton dödö löytyy ja maksaa varmaan kamalasti? Lähes jokaisesta ruokakaupasta jotakuinkin hintaan 3,20 euroa. Kotimainen Herbinan deodorantti on alumiiniton, alkoholiton ja hajustamaton. Ei ärsytä ihoa. Liikkujanainen antaa pisteitä 4,5/5 ja se on paljon! Auttaa pysymään hajuttomana, mutta vain muutamia tunteja. Tätä pitää siis muistaa välillä lisätä, mikä ei ole iso ongelma ja se on myös ymmärrettävää, kun kyseessä ei tosiaan ole antiperspirantti.