perjantai 26. toukokuuta 2017

Leopardit lenkillä

Minun tekee edelleen mieli ostaa uudet juoksukengät. Löysin New Balancelta Fresh Foam Gobi -kengän, jonka pitäisi olla hyvin samankaltainen kuin Zante, mutta ikään kuin maastoon sopiva kenkä. Oikeastaan Gobi on tarkoitettu sekä poluille, että asfaltille. Ajattelin, että pitävämpi pohja ja tukevampi päällinen voisivat olla tarpeen viimeistään syksyllä Suomen säiden ollessa mitä on. Polkujuoksukenkää en usko tarvitsevani, koska Bodom Night kokemuksen jälkeen olen aina juoksulenkille polun nähdessäni ajatellut "yök, polku, en varmasti mene".

New Balancen Gobi -kenkää tuntuu olevan mahdotonta löytää suomalaisista kaupoista tai edes ruotsalaisista nettikaupoista. Zalando oli ainoa paikka, josta kengän löysin, mutta sielläkään ei ole kokoani 36,5. Harkitsin jo tilaavani kengät brittiläisestä nettikaupasta, mutta testijuostuani Skecherseilläni jäin vielä miettimään.Skechers Go Run 400 -kengät tuntuivat oikein kelvollisilta juoksemiseen. Juoksin alkuviikosta maanantaina leopardeilla ja keskiviikkona Zanteilla samanlaiset lenkit. Zantelenkillä askel tuntui hiukan kevyemmältä, mikä tietenkin voi johtua muustakin kuin kengistä. Olin kuitenkin todella yllättynyt, että leopardilenkillä olin nopeampi. Go Runeissa on 8mm droppi (korkeusero kantapään ja päkiän välillä), Zanteissa 6mm ja leopardit ovat muutenkin paljon pehmeämmän ja vaimennetun oloiset. Olin luullut, että Zantejen suorastaan vähän kova maatuntuma olisi tehnyt askeleesta napakamman ja nopeamman.


Voi olla, että en ihan oikeasti tarvitse uusia juoksukenkiä (onpa yllättävää!). Juoksen huomisen lenkin taas gepardeillani ja mietin asiaa rauhassa. En raaskisi olla käyttämättä samoja kenkiä tennareina,  mutta kolmannen samanlaisen parin ostaminenkin olisi jo liioittelua.