sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Sports Tracker ei toimi

Juoksin pari viikkoa sitten 45 minuutin lenkin, jonka pituudesta minulla ei ole tietoa, koska Sports Tracker ei mitannut sitä. Tänään juoksin taas 45 minuuttia. Vaikka minulla oli koira mukana, eli kävelin, pysähtelin ja lisäksi juoksin mahdollisimman paljon maastossa, en ihan usko Sports Trackerin ilmoittamaa matkaa 0,76 kilometriä. 

Nosta niitä jalkoja, Liikkujanainen!

Voi tietenkin olla, että vika on Samsung -puhelimeni GPS-paikannuksessa, mutta joka tapauksessa poistin Sports Trackerin ja kokeilen seuraavaksi Stravaa. Sports Tracker oli mukavan simppeli käyttää, mutta koska juoksen tietyn pituisia lenkkejä ajassa mitaten, en tarvitse sovellusta, joka mittaa pelkästään lenkkini keston. Jos Stravan kanssa tulee samoja ongelmia, vika liittynee puhelimeni GPS-paikannuksen.

Perjantaina minulla oli edelleen vähän flunssan jälkeinen olo, eli niiskututti kovasti. Menin kuitenkin crosstraining-tunnille, vaikka tiesin odottaa rankkaa tuntia. Treeni oli niin kova, että kotiin palatessani en meinannut saada kotiovea auki, kun väänsin avainta väärään suuntaan ja sisään päästyäni yritin raivolla avata jääkaapin ovea väärältä puolelta. Eilen oloni oli kuitenkin oikein hyvä ja terve. Tänään heräsin taas kurkku kipeänä. Päätin kuitenkin lähteä juoksuohjelmaan merkitylle lenkille ja katsoa mitä tapahtuu. Otin koiran mukaan juurikin siitä syystä, että oli pakko välillä pysähdellä ja muutenkin hyvä syy ottaa erityisen rennosti. 

Nyt flunssan jälkeen olen taas hengästynyt juostessa. Kerkesin kuitenkin kasvattaa juoksukuntoani lyhyessä ajassa ennen sairastumistani ja minulla on vahva luotto siihen, että oikeanlaisella harjoittelulla juoksukuntoa on helppo kehittää. Polveen ei sattunut tänään yhtään, jee!

Maastossa juokseminen tuntuu edelleen vaikealta. Pimeässä se on todennäköisesti vielä vaikeampaa. Suhtaudun kuitenkin luottavaisesti ja uteliaasti tulevaan Bodom Trail Nightiin, koska olen kuullut juoksutapahtuman tunnelman keventävän askelta valtavasti.