torstai 20. huhtikuuta 2017

Sairaspäivää ilahduttavia asioita

Lähdin liian aikaisin ja liian kovaa liikkeelle. Tiistaina ohjatessani tunteja minulla oli yllättävän hyvä olo, mutta huomasin heti tuntien jälkeen, että kurkkuun sattuu. 

Nyt päätin aivan tosissani levätä. En mennyt eilen miekkailemaan ja tänään jätin yhden palaverin mielenkiintoisesta aiheesta väliin. Jätän tänään tietenkin myös crosstraining-treenit väliin.

Tämä tauti tuntuu aiheuttavan kummallisia oireita ja siksi vähän säikäyttää. Minulla on kurkku kipeä ja välillä huippaa päästä, mutta muut perinteiset flunssaoireet ovat pysyneet poissa. Välillä on melkein terve olo, mutta välillä rinnassa tuntuu inhottavia tuntemuksia, kuten paineen tuntua ja syke tuntuu epätasaiselta.

Loppuviikosta olisi vaikka mitä ihania treenejä tiedossa, mutta ei auta kuin katsoa päivä kerrallaan olotilaa. Nyt jos malttaisin mieluummin levätä kunnolla ja oikeasti tervehtyä. 

En osaa suhtautua kovin positiivisesta tähän pakkolepoon. Tahtoisin olla terve ja treenata kovaa. Tai edes hiljaa, kunhan saisin vähän juosta ja jumpata. 

Koska pakkolepo ärsyttää, listasin täysin satunnaisessa järjestyksessä asioita, joista olen kiitollinen ja jotka ilahduttavat minua juuri tänään:


1. Saan tänään edes pukeutua treenivaatteisiin! 
Ohjaan aina torstaisin kiertoharjoittelutuntia, jonka aikana itse liikun vain ohjatessani asiakkaille alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn. Pääsen siis jumppasaliin ikään kuin jumppaamaan ilman, että itse tarvitsee oikeasti hikoilla tai rasittaa kehoa. 

2. Minulla on ihana aviomies
Liikkujamies antaa minun sairastaa rauhassa ja nukkua aina tilaisuuden tullen. On myös ihanaa, kun toinen tietää miten vaikeaa on olla treenaamatta, kun pää ei ole aivan kainalossa. Liikkujamies tekee ruokaa ja keittää inkiväärihunajajuomaa, sekä kahvia, kun vain pihisten pyydän sohvalta viltin alta.


3. Hunaja
Akuutti hengitystieinfektio on hyvä syy syödä antibakteerista hunajaa. Olen yleensä vältellyt hunajaa, koska se on FODMAP, mutta onnekseni olen taas saanut huomata,että hunaja sopii vatsalleni pieninä määrinä. Hunaja on niin makeaa,että määrät pysyvätkin helposti maltillisina. Minun vatsani on aina hyväksynyt hunajan, mutta ei sokeria, joka ei ole FODMAP ja jonka periaatteessa pitäisi sopia ärtyvän suolen oireyhtymää sairastavalle.

4. Kaunis koti
Nyt kun kotona tulee vietettyä erityisen paljon aikaa, on kivaa, että täällä on kivan näköistä. Minulle kaunis koti tarkoittaa sitä, että huonekalujen, esineiden ja tekstiilien tulee käytännöllisyyden lisäksi olla kauniita. Kun yhdistelee omaa silmää miellyttäviä värejä ja tavaroita, tulee lopputuloksesta hyvän näköinen. 

Toki kipeänä sotku tahtoo lisääntyä, mutta sen saa siivottua sitten, kun energiaa taas löytyy. Vinkkinä sotkun sietämiseen suosittelen käyttämään vain kauniita astioita. On mahtava tunne katsella tiskivuorta ihaillen, eikä ollenkaan niin kiire tarttua toimeen kuin, jos kasassa olisi rumia ja toisiinsa sopimattomia astioita.


5. Mustarastaiden kevättouhut

Takapihallamme hyppelee ja touhuilee mustarastasyhteisö. Rehellisyyden nimissä en tiedä onko kyse yhdestä pariskunnasta vai useammasta linnusta, mutta joka kerta,  kun katson ikkunasta,  on pihalla joku mustasiipi tonkimassa pihaa tai hyppimässä sen poikki. Lintujen tarkkailu on mielenkiintoista ja rauhoittavaa ja on erityisen ihanaa tehdä sitä viltin alta omalta sohvalta mukillinen kuumaa inkiväärijuomaa käsissä.