tiistai 18. huhtikuuta 2017

Blogivinkki: 100 lajia vuodessa

Löysin jokin aika sitten uudehkon blogin 100 lajia vuodessa. Blogia kirjoittaa jyväskyläläinen Silja. Hän yrittää löytää itselleen uuden harrastuksen salibandyn tilalle testaamalla 100 eri lajia tämän vuoden aikana. 

Tykkään Siljan tyylistä kirjoittaa. Blogia on mielenkiintoista lukea, koska vaikka me molemmat kokeilemme ennakkoluulottomasti uusia lajeja, vaikuttaisi siltä, että haemme liikuntaelämykseltä todella eri asioita. Hän tunnustautuu tavoitteelliseksi ja kilpailunhaluiseksi liikkujaksi, kun itse vasta opettelen tunnistamaan omaa kilpailuviettiäni.

Silja kokeilee lajeja monipuolisesti aina painista retkeilyyn ja pumppitunnista laitesukellukseen. On mielenkiintoista vertailla omia kokemuksia Siljan kokemuksiin ja toisaalta joistain lajeista tyydyn vain uteliaana lukemaan ilman aikomustakaan kokeilla itse, kuten vaikka juuri se sukellus! Lukeminenkin jännittää ihan liikaa.

Kun aloin pyörittelemään päässäni ideaa liikunta- ja treeniblogista, suunnittelin kirjoittavani vuoden aikana yhdestä lajista per viikko. Näin olisin saanut vuoteen mahtumaan 52 lajiesittelyä. Voi olla, että toteutan jonkunlaisen lajitestaussarjan jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä blogini kuitenkin toimii osittain itselleni jonkinlaisena treenipäiväkirjana ja siksi itselleni on mielenkiintoisinta seurata omaa ajatusmaailmaani ja kehittymistäni tiettyihin lajeihin liittyen.

Silja kertoo idean hänen blogiinsa lähteneen Instagram-haasteesta #Suomi100lajiavuodessa. Haasteeseen kerkeää ihan helposti vielä osallistumaan, kunhan muistaa kuvata lajikokeilujaan tai jos harrastaa muuten vain laajasti eri lajeja. Itselleni tuottaa vaikeuksia muistaa napata kuva kesken touhuamisen, vaikka eri lajeja muuten tulee kerättyä helposti useita.