tiistai 4. huhtikuuta 2017

Flunssan kautta lepoon

Usein käy niin, että treenaan kovaa ja vielä vähän kovempaa ja jollain tasolla tiedostan,että keho ei ole kerennyt lepäämään ja palautumaan, ennen kuin olen taas piiskaamassa sitä seuraavaan suoritukseen. Sitten sairastun flunssaan ja on pakko levätä.

Kehon vastustuskyky pöpöjä vastaan on heti treenin jälkeen heikko, kehon ollessa rasittunut ja hajottavassa tilassa. Treenin jälkeen tulee huolehtia, että juo paljon, syö hiilihydraatti- ja proteiinipitoista ruokaa riittävästi ja muistaa levätä. On hyvä muistaa, että treeni nostaa stressihormonien tasoa aivan kuten henkinen kuormituskin. Jos sinulla on paineita työssä- tai ihmissuhteissa, kannattaa etenkin kestävyyslajien treeneistä vähän höllätä. 

Flunssan kanssa on kai pakko opetella elämään. Aikaisemmin saatoin flunssan ensioireissa vielä ohjata ja pelkään sen vaikuttaneen siihen, kuinka helposti flunssa minulla nykyisin puhkeaa. Nykyään saatan aika herkästi hakea sairaslomaa, kun huomaan olevani sairastumassa. Välillä se on toiminut niin, että oireet ovat menneet parissa päivässä ohi.

Kuten aiheesta voi arvata, kirjoitan tätä viltin alta nenä tukossa. Yritän ottaa todella kevyesti ja rahallisesti,  koska haluan viikonloppuna olla juoksukunnossa. Sunnuntaina on Jes-trainingin Bodom Night -tiimin ensimmäinen yhteislenkki maastossa ja haluan kovasti osallistua juoksuun. Olen jopa valmis jättämään väliin tämän viikon crosstraining -treenit, vaikka nautinkin niistä valtavasti. 

Juoksuohjelman lenkkien väliin jättäminen flunssan takia ei kauhistuta, koska viime viikonlopun 45 minuutin juoksu meni mukavasti ja tiedän pärjääväni porukan mukana yhteislenkillä. Lepo ja tervehtyminen ovat tällä hetkellä parasta treeniä viikonloppua varten.