lauantai 1. huhtikuuta 2017

Banaaniletturakkaus

Eilen oli lepopäivä. Se tuli tarpeeseen. Olin fyysisesti niin poikki, etten jaksanut tehdä mitään aktiivista edistääkseni palautumistani. En venytellyt, rullaillut,  enkä käynyt kävelyllä. Mutta söin. Paljon.


Söin eilen vaikka mitä, esimerkiksi banaanilettuja. Banaaniletut ovat myös molempien pikkuliikkujien suosikkiruokaa ja niitä syödään meillä kausittain melko usein. 

Nämä myös proteiinilettuina tunnetut läpsykkäät ovat melkein kaikkiin ruokavalioihin (ei vegaaneille) sopiva oivallinen tarjottava vieraille, koska näillä lähtee nälkä,  mutta silti ne toimivat makeana herkkuna kahvin kanssa. Meillä saatetaan syödä banaanilettuja lounaana tai päivällisenä ja näiden jälkeen kukaan ei ikinä kaipaa jälkiruokaa.

Minä teen banaaniletut niin, että sekoitan banaaneja ja kananmunia suhteessa 2,5 munaa yhtä banaania kohden. Eli kahdelle banaanille viisi munaa, neljälle 10. Jos ei mene tasan, laitan vähän enemmän banaania. Lisäksi tarvitaan vain jauhettua kanelia ja jos kaapista löytyy, laitan myös jauhettua vaniljaa.

Lämmitän kolme tai neljä pientä paistinpannua ja lisään reippaasti extra neitsyt kookosöljyä aina ennen taikinan kaatamista pannulle. 

Parhaalta banaanilettujen kanssa maistuu sokeriton maapähkinävoi, vaikka ärtyvän suolen oireyhtymäinen masuni saattaa siitä hermostua. Letut on hyviä sellaisenaankin, mutta tietenkin marjat, hedelmät, pähkinät, kermavaahdot ja hillot tuo oman annoksensa lisänautintoa.