sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Makroja ja Mifua

Kävin pari päivää sitten 3D skannauksessa. Rasvaprosenttini on korkea, vaikka sitä ei kehostani ulospäin huomaa. Tämä ei tullut minulle yllätyksenä. 

Ruokavalioni on vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen johtuen ärtyvän suolen oireyhtymästä ja siitä, että monet hiilihydraattipitoiset ruoat aiheuttavat eniten oireita. Yritän nyt viilata ruokavaliotani sisältämään vielä enemmän proteiinia ja vähemmän energiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suosin vähärasvaisempia proteiinin lähteitä ja lisään tietoisesti sellaisia vähän energiaa sisältäviä hiilihydraatin lähteitä, joita vatsani kestää, kuten riisiä ja kauraa.

Valion ruokarae Mifu oli hyvässä tarjouksessa ja päätin kokeilla sitä. Proteiinia tässä raejuuston näköisessä maitotuotteessa on 14 prosenttia. Googlettelin reseptejä ja löysin Puutalobaby -blogin Mifu-testin, jossa siitä oli tehty Palak Paneerin innoittamana Palak Mifua. Resepti löytyy täältä

Maustoin reippaalla kädellä jauhettua inkivääriä, currylla, valko- ja mustapippurilla, suolalla ja paprikalla ja jätin vatsaani ärsyttävät sipulit pois. Myös porkkana jäi pois,  kun en muistanut ostaa niitä lisää. 

Ruoka näytti epäilyttävältä, mutta maistui aivan hullun hyvältä! Alla lyhyesti oma versioni ruoasta. 

punainen paprika
rasia Valio Mifu ruokaraetta
pussi pakastepinaattia 
500g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
jauhettua inkivääriä
currya 
paprikajauhetta 

Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Lisää inkivääri,  curry ja paprikajauhe. Suikaloi paprika,  lisää pannulle ja paista hetki. Lisää Mifu ja pinaatti. Paista hetki niin, että pinaatti sulaa. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna porista hetki ja tarjoa riisin kanssa.Kamalan näköistä. Ei uskoisi ulkonäön perusteella miten hyvää tämä oli!