sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Herkkuja hiuksille


Hiukseni ovat luonnostaan todella kuivat. Hyvänä puolena kuivuudessa on se, että hiukset eivät käytännössä koskaan näytä tai tunnu rasvaisilta. Jos jätän hiukseni pesemättä pitkäksi aikaa, tulee niistä likaiset (hikeä, muotoilutuotteita, katupölyä), mutta pelkästään harjaamalla niistä saa vähän fressimmän näköiset.

Ärsyttävä sähköisyys on kuivassa tukassani tuttu seuralainen. Jos hiukseni ovat sähköiset, ei siihen yleensä auta kuin pesu ja hoitoaineen käyttö. Öljyistä tulee helposti liian raskas ja rasvainen lopputulos. Usein toistuva peseminen kuivattaa tukkaa lisää ja kierre on valmis.

Hikoilen paljon ja saatan käydä useamman kerran päivän aikana suihkussa. Olen kokeillut käyttää joka toinen kerta tukassa pelkkää shampoota. Ei toimi, varsinkin talvella hoitoaineen käyttämättömyys kostautuu heti sähköisyytenä. Välillä olen joka toinen pesu jättänyt shampoon pois ja pessyt vain hoitoaineella. Sekään ei oikein toimi, koska hoitoainehan ei pese, joten hiukset tuntuvat suihkun jälkeen edelleen likaisilta, vain hiukan eri tavalla.

Jos tiedän, että tulevalla viikolla tulen hikoilemaan rankasti useampana päivänä monena päivänä peräkkäin, teen yleensä niin, että jätän tukan ja pään joka toinen päivä pesemättä kokonaan. Huuhtelen niskasta, otsalta ja ohimoilta, mutta pyrin jättämään tukan kuivaksi. Illalla tai seuraavana päivänä saatan käyttää kuivashampoota ja yleensä laitan tukan kiinni. 

Erilaiset letit ja ranskanletit toimivat jumpatessa hyvin!
Sähköisyyden kanssa monet talvet kamppailleena minusta on tullut vaivihkaa merkkiuskollinen Moroccanoil -tuotteille. Myös muut kampaamolaatuiset tökötit ovat ihan jees, mutta minun tukkaani juuri Moroccanoil -tuotteet tuntuvat sopivan todella hyvin. Hintaa Moroccanoililla on aika paljon (noin 29€/250ml), mutta yleensä näitä löytyy aina jostain tarjouksesta reilulla parilla kympillä ja koska kerran on itselleen toimivan tuotteen löytänyt, voi ostella vähän varastoon hyvän tarjouksen bongatessa. 

Moroccanoil kuivashampoo tummille hiuksille on ihan hyvä, mutta ei mitenkään mielettömän hyvä. Muotovaahto on aivan loistava! Shampoot ja hoitoaineet kosteuttavat, mutta eivät latista tukkaa, eli täydet pisteet niille.