sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Romantiikkaa!

Jos minulla ja Liikkujamiehellä on treffit, teemme yleensä jotain liikunnallista. Yhdessä treenaaminen on harvinaista herkkua kahden pienen lapsen vanhemmille. Olemme olleet muun muassa viiden tunnin kuntonyrkkeilyleirillä, vesijuoksemassa, kuntosalilla ja pelaamassa sulkapalloa. Vuosi sitten aloitimme yhteisen tanssiharrastuksen, kun hurahdimme tangoon!


Tänään olimme taas jumppatreffeillä. Olemme onnekkaita, kun kaikki isovanhemmat asuvat lähellä ja saamme helposti luotettavaa lastenhoitoapua. Myös lapsille se on aina onnenpäivä, kun he saavat leikkiä isovanhempien kanssa. Olimme ilmoittautuneet ennakkoon treeneihin, jotka sisälsivät kaksi tuntia liikkuvuus- kehonpaino- ja kahvakuulajumppaa. 


Kahden tunnin treenin jälkeen tulimme väsyneinä kaupan kautta kotiin. Loikoilimme ruoan jälkeen puolinukuksissa sohvalla, kun menin mainitsemaan, että jos aiomme vielä sunnuntain kuntonyrkkeilytreeneihin,  meidän pitää lähteä heti. Hetken päästä juoksimme Esport Arenalle ja kerkesimme nippa nappa treeneihin. 

Treenien jälkeen Liikkujamies yritti vielä opettaa minut painimaan. Kuulostaa eroottisemmalta kuin mitä se todellisuudessa oli. Hauskaa oli, mutta paini ei minua vielä vakuuttanut täysin. Loppuun juoksimme muutaman kierroksen sisäjuoksuradalla. Nyt on koko kehossa ihana väsyneen raukea olo.


Lasten kanssa yhdessä olemme jumpanneet nurmikolla puistossa, leikkipuistotelineissä ja urheilukentällä. Myös rattaiden kanssa juokseminen on tullut tutuksi, vaikka emme juoksurattaita omistakaan. Voin kertoa salaisuuden: myös tavallisten lastenrattaiden kanssa voi juosta. Nautimme myös ihan vain pitkistä kävelylenkeistä koko perheen kesken. Niille lenkeille myös koira pääsee aina mukaan.

Tiedättekö sanonnan "couple that trains together,  stays together", eli vapaasti käännettynä "pari joka treenaa yhdessä pysyy yhdessä"? Uskon, että siinä on perää. Liikunnan harrastaminen on kivaa yhdessä tekemistä ja siitä tulee hyvä olo. Liikunnan harrastaminen kohottaa itsetuntoa ja se, että molemmilla on hyvä itsetunto auttaa paria pääsemään suhteen vaikeuksien yli. 

Etenkin paritanssin treenaaminen yhdessä toimii kuten pariterapia, mutta on halvempaa ja vaatii huomattavasti vähemmän puhumista. Siinä on jotain taikaa, kun opetellaan pysymään jatkuvassa kontaktissa, lukemaan toisen aikeita pienestä liikkeestä ja pysymään samassa rytmissä. Molempien on hoidettava oma tanssi mahdollisimman hyvin auttaakseen myös toista tanssimaan paremmin. Yhdessä tanssiminen opettaa myös luottamusta. Naisen on uskallettava antaa miehen viedä ja viejän pitää luottaa,  että toinen osaa seurata. Kun tanssi parin kanssa sujuu, vaikka vain pienen hetken,  se tuntuu taivaalliselta!