sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Testissä Lohilo proteiinijätski


Voin aloittaa suoraan testin lopputuloksella: 

Ei jatkoon! En osta toista kertaa, koska maistuu pahalta.

Hypistelin paketteja paikallisessa K-Supermarketissa ja vaikka olisin halunnut valita maapähkinävoimaun, päädyin ostamaan maut Caramel Chocolate ja Double Chocolate sen perusteella, että ne sisällysluettelon perusteella aiheuttaisivat ehkä kaikista vähiten vatsaoireita. Muissa mauissa oli esimerkiksi inuliinia, joka ei sovi ollenkaan IBS-ruokavalioon, mutta kyllähän näistäkin löytyi FODMAPeja, kuten laktitolia ja polydesktroosia. Määrät toki ovat pieniä ja söin jätskejä niin vähän, että FODMAP-pahikset eivät päässeet oireita aiheuttamaan. Tuomioni syy ei siis ole ravintosisältö, vaan juurikin sama, miksi söin näitä niin vähän: maku.

Maku oli tympeä, mitäänsanomaton ja koostumus liian kova. En myöskään tykännyt ajatuksesta, että jätski on ikään kuin pakko syödä suoraan pahvipakkauksesta. Minä pidän lautasista ja tykkään ihan käyttääkin niitä. Pakkaus on myös todella iso, jos on ajateltu, että se olisi kerta-annos.

En ymmärrä miksi söisin tätä, kun voin syödä jotain, mikä maistuu hyvältä. Tarkoitan siis, että tuotehan on tarkoitettu herkutteluun, eikä sinällään ole itsessään mikään terveystuote. Valitsen vastaisuudessakin 70% kaakaota sisältävän suklaan herkutteluun ja herkuttelen joka päivä myös runsaasti proteiinia sisältävällä hyvällä perusruoalla. 

Vinkkinä vielä proteiinijätskiä kaipaaville, että terveellisemman herkkujätskin saa sekoittamalla vaniljajäätelöä ja maapähkinävoita. Nougatversion siitä saa lisäämällä sekaan tummaa kaakaojauhetta.