torstai 12. lokakuuta 2017

Nallenapit ja muut pillerit

Olen käyttänyt lisäravinteita koko aikuisikäni. Syömäni lisäravinteet, vitamiini- ja hivenainepillerit vaihtelevat kausittain ja tarpeen mukaan. Magnesiumin puutteen huomaan nopeasti kramppeina ja ylimääräisinä sydämenlyönteinä ja sitä syön säännöllisesti koko ajan. Myös d3-lisä on käytössä koko ajan. Molemmissa vaihtelen annostusta ja merkkiä, ostokäyttäytymistäni ohjaa usein tarjoukset ja kampanjat.

Lapsille suositellaan syöttämään 10 mikrogrammaa d3-vitamiinilisää ympäri vuoden. Vaikka itselläni saattaa olla käytössä tuote, joka sisältää d3-vitamiinia moninkertasesti yli suositusten, pikkuliikkujille syötän suositusta suurempaa määrää vain todella satunnaisesti ja talviaikaan. Isompi pikkuliikkuja ei saanut nauttia täysimetyksestä ikinä ja olenkin tarkkaillut huomaanko poikien vastustuskyvyssä mahdollisia eroja pienemmän pikkuliikkujan imetyksen onnistuttua erinomaisesti. 

Syön itsekin probioottivalmisteita, mutta lapsille niiden syöttäminen tuntuu erityisen hyvältä lahdesta syystä: lapsen suolistobakteerikantaan voi ymmärtääkseni vaikuttaa, koska se on vasta kehittymässä ja koska suoliston bakteerikannalla vaikuttaisi olevan meihin käsittämättömän suuri merkitys ihan käyttäytymisestä ja tunteista lähtien, tuntuisi hyvältä idealta tukea hyvien bakteerien kasvua mahdollisimman paljon. Lisäksi lasten immuniteetin vahvistaminen suojelee myös vanhempia päiväkodista hyökkäilevää pöpöarmeijaa vastaan.

On näppärää syöttää lapsille d3 ja probiootit samalla kertaa ihan jo muistamisenkin takia. Siksi ilahduin kovasti, kun Fuko Pharma Oy lähestyi minua ja tarjosi kotimaisia Fuko Tabseja kokeiluun. Pikkuliikkujat olivat juuri valittaneet, että Lifen D-Chew tabletit maistuvat pahalle. Sitä ongelmaa ei todellakaan ole Fuko Tabseissa.

Fuko Tabsit saatu blogin kautta. Kiitos Fuko Pharma Oy!

Isompi pikkuliikkuja valittelee välillä, että sydän pamppailee kovaa. Olen miettinyt voisiko kyse olla itsellenikin hyvin tyypillisistä ylmääräisistä sydämenlyönneistä. Olen joskus hieronut hänen jalkoihin illalla ennen nukkumaanmenoa magnesiumöljyä tai -voidetta ja laittanut villasukat päälle.