keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Unelmien juoksusää!

Tänään 10. toukokuuta on vietetty valtakunnallista Unelmien Liikuntapäivää. Minä en tällä kertaa osallistunut päivän ohjelmaan, mutta liikuin toki muuten vain. Tänään juoksuohjelmassani oli toisen juoksun aika ja kävin lisäksi venyttelemässä lämmitetyssä salissa ohjatusti. Pohkeet ovat olleet kireinä, venyttely hot-salissa teki todella hyvää.


Juoksin tänään kaksi 10 minuutin pätkää ja väliin kävelin kaksi minuuttia. Satoi vaihdellen lunta ja räntää, välillä aivan sakeana. Tämän takia minulla on juoksuohjelma. Kun juoksuohjelmassa lukee, että tänään on juoksupäivä, on aivan sama mitä taivaalta tulee, toteutan juoksun jossain muodossa. 

Sain kirittyä nopeudessa. Yritän opetella juoksemaan vauhtia kilometri alle kuuteen minuuttiin, että juoksisin syyskuussa Espoon Rantakympin alle tuntiin. Tänään keskinopeuteni ilman kävelyjä oli 6:22/km. Toistaiseksi nopeuden mittaaminen on ärsyttävää säätämistä, kun pitää vauhdissa kaivaa kännykkä ja Strava esille, mutta kunhan saan juoksukellon hommattua, helpottuu nopeuksien ja ajan seuraaminen huomattavasti!

Käsittämätöntä, että toukokuun puolessa välissä tulee lunta! Käsittämätöntä, että se vaivasi minua todella vähän. H&M Sport treenitakissani on huppu, juoksin se päässä. Lisäksi laitoin talvijuoksulegginsit ja talvijuoksuun tarkoitetun fleecehupparin, päähän merinovillaisen Buff -huivin, housujen alle pitkävartiset kompressiosukat ja juoksukäsineet. Kyllä tarkeni, eikä tullut edes kamalan kuuma, paitsi ehkä loppukiihdytyksessä. Nämä on niitä päiviä, kun ei kauheasti harmita kuinka paljon on tullut törsättyä erilaisiin  treenivaatteisiin.