perjantai 7. huhtikuuta 2017

Testissä Hummel Crosslite- tennarit

Yhteistyössä Color4Care, sisältää mainoslinkkejä.

Sain Color4Carelta testattavakseni Hummel Crosslite -tennarit. Kengät näyttävät hyvältä, oikeastaan paremmalta kuin kuvassa. Kokoni 36 istuu täydellisesti jalkaan vastaten kokoaan hyvin. Mustan päällyskankaan alta pilkistää vaaleaa ja yritän selvitellä onko alla oleva kerros heijastavaa materiaalia. Toivon,  että on, koska kaikki heijastavat yksityiskohdat vaatteissa ovat mielestäni järjettömän nerokas turvallisuuslisä. Ilmeisesti alla oleva kangas on kuitenkin vain hopean väristä ja siksi vähän välkähtelee väleistä valon osuessa sopivasta kulmasta.


Saadessani uuden tennarin tai lenkkarin käteeni kokeilen aina ensimmäiseksi taittaa ja kiertää sitä. Nämä ei juurikaan taivu, se on huono merkki. Tai siis hoitoalalla se voi olla ihan hyvä juttu, että kenkä tarjoaa paljon tukea pitkää päivää ajatellen ja silti kengät ovat kevyet. Minä toivon kenkieni pohjilta kuitenkin joustavuutta ja pehmeyttä. Näiden pohjat ovat sen verran paksut, että joustavuus väkisinkin kärsii. 

Ensiaskeleiden perusteella kengät ovat kyllä kevyet, mutta silti hitusen kömpelöt. Yleensä siedän vain kenkiä, jotka tuntuvat täydellisiltä ensimmäisellä kokeilukerralla, mutta ilmaiset kengät ovat tietenkin poikkeus. Nämä tuntuvat juuri sillä tavalla hiukan epämukavilta, että muutaman käyttökerran jälkeen sitä ei enää muistakaan, mutta jos olisin ostanut nämä omaan piikkiini nettikaupasta, todennäköisesti olisin palauttanut nämä. Sisäpohja tuntuu pehmeältä ja mukavalta, ongelma on nilkan kohdalla tuntuva uudenkarheus. Lesti on mukavan leveä. Varpailla on kohtuullisesti tilaa, vaikka kenkä näyttää söpöltä ja siron kapealta.

Color4Care myy hoitoalan vaatteita ja tarvikkeita. Perinteisesti hoitajilla on totuttu näkemään työsandaalit ja itsekin mietin olisiko minun pitänyt testata miten niin sanotut terveyssandaalit toimisivat kesäsandaaleina Liikkujanaisen kesäkaupungilla liikkumiseen, mutta ostin viime kesänä Eccon lastenosastolta gladiaattorisandaalit, joihin olen edelleen palavasti rakastunut. Tennarit on nykyään aika yleinen näky hoitoalalla työskentelevien jaloissa ja se on vähintäänkin ymmärrettävää ammatissa, jossa ollaan koko päivä liikkeessä ja jalkojen päällä. Kirjoittelin viime vuoden puolella kompressiosukkien käytön hyödyistä vastaavanlaisessa työssä ja Color4Carelta löytyy ehkä siistein näkemäni valikoima erilaisia tukisukkia!

Hummelin nettisivuillla kuvaillaan Crosslitejen sopivan kevyeen treeniin tai päivittäiseen käyttöön. Olettaisin näiden olevan parhaimmillaan kuntosalilla tai kävelylenkillä. Kova ja vähän joustava pohja on paikallaan etenkin trampoliinitunnilla (World Jumping) ja myös sisäpyöräilyssä nämä voisivat olla mainiot. Minun oli tarkoitus testata näitä tänään crosstraining -tunnilla, mutta en ole varma olenko sittenkään vielä tarpeeksi terve osallistuakseni tunnille.

New Balancen Zantet ja Nike Free Runit ottivat Hummel Crosslitet heti jengiinsä.