maanantai 10. huhtikuuta 2017

Polkujuoksu vaihtui linturetkeen


 

Eilen olisi ollut ensimmäinen yhteislenkki ja tutustuminen polkujuoksuun. Ollakseni sunnuntaina juoksukunnossa, jätin viime viikolla crosstrainingtreenit väliin torstaina, mutta menin kuitenkin perjantain kevyemmälle tunnille tekemään pistoolikyykkyä ja boxinousuja. Tai tiedä siitä kevyestä sitten, kun pakarat ja reidet polttelee lihaskipua edelleen. 

Vaikka oloni oli viikonloppuna melko terve, jahkailin pitkälle lauantai-iltaan sunnuntain juoksukuntoani. Illalla sovin kyydin ja lastenhoidon aamuksi. Aamulla heräsin kurkku kipeänä ja peruin sekä kyydin, että juoksun.

Juoksun väliin jättäminen harmitti. Huomattavasti minua enemmän juossut Liikkujamies kuitenkin lohdutti, että on tärkeää oppia kuulostelemaan omaa vointia ja yhtä tärkeää oppia myös toimimaan kuulemansa perusteella. Onneksi muistin harmitelleeni aiemmin, että samalle päivälle osui opastettu koko perheen linturetki Laajalahdelle. Pakkasin eväät reppuun ja houkuttelin vielä vanhempanikin mukaan retkelle. Rakastan Villa Elfvikiä ja sen ympäristöä! Isompi Pikkuliikkuja viihtyy metsiköissä niin hyvin, että kutsuu itseään Metsämieheksi. 

Liikkujanainen suosittelee vahvasti kesällä joka sunnuntaina järjestettäviä parituntisia toiminnallisia luontoretkiä Villa Elfvikin ympäristössä. Jos sinulla ei ole omia lapsia tai et saa sellaisia mistään lainatuksi koko perheen retkille, löytyy luontoretkikalenterista retkiä myös aikuisille. Ympäristökeskuksen järjestämät retket ovat osallistujille maksuttomia, ellei toisin mainita. Jos ei helposti tule ulkoiltua omin päin, näistä retkistä saa hyvin inspiraatiota ja ulkoilukärpäsen pureman.