torstai 13. huhtikuuta 2017

Jalkapohjien rullailu

Me olemme aika paljon jalkojemme päällä. Jalkapohjia tulee ajateltua harvoin, ellei niistä aiheudu kipua tai muuta harmia. Kuitenkin jalkapohjilla on lihaskalvojen kautta yhteys aina kallonpohjaan ja päänahkaan asti ja joskus voi saada vaikka kireisiin niskan lihaksiin yllättävää apua hieromalla jalkapohjia.

Monet rullailevat tennispalloa jalkapohjan ja lattian välissä. Minulle tennispallo on aivan liian pehmeä. On olemassa myös tarkoitusta varten tehtyjä fasciapalloja. Minulla ei sellaista kuitenkaan ole.

Liikuntakeskuksissa on usein puisia harjanvarsia. Kun harjanvarren laittaa joustavalle jumppamatolle ja sukka jalassa rullailee,  on maton ja puisen varren yhdistelmä täydellinen. Saatan joskus kehonhuoltotunnilla demonstroida rullailun vaikutusta niin, että pyydän asiakkaita taipumaan kaksin kerroin ennen ja jälkeen rullailun ja pistämään merkille mihin asti kädet yltävät jalkojen ollessa suorana. Tätä voi kokeilla itse minkä tahansa takaketjun alueen venytyksen, hieronnan tai muun aktivoinnin kanssa.

Kotona harjan varren päässä on yleensä rullailun estävä harjaosa. Nykyaikainen mopinvarsi ei aja samaa asiaa. Kaulinta ei viitsi käyttää lattialla, jos kaulimella aikoo vielä leipoa. Kodin esineistöä kannattaa kuitenkin katsoa mieli avoinna.


Hakka on klassikkolelu. Ärsyttävä sellainen. Lelussa on kuusi harjanvarren paksuista,  puista palikkaa joita on tarkoitus paukuttaa vasaralla reikiin. Olen aikaa sitten takavarikoinut pikkuliikkujien Hakka-lelusta vasaran, enkä varmaan enää edes muista mihin olen sen piilottanut.

Meidän Hakka-lelussa on vain viisi palikkaa, kun koira söi yhden lelun ollessa aivan uusi. 
Olen keksinyt palikoille uutta käyttöä, enkä suostu luopumaan palikoista sitten,  kun pikkuliikkujat kasvavat Hakka-lelusta ohi. Palikat ovat superhyviä jalkapohjien hierontaan! Jos lapsiltasi löytyy sama lelu, suosittelen lainaamaan palikkaa ja kokeilemaan. Kannattaa muuten jemmata ainakin yksi palikka omaan talteen, koska nämä hukkuvat erityisen hyvin lelulaatikkoon muiden lelujen sekaan. Kuten kuvista voi arvata, itse löysin tänään vain keltaisen.