maanantai 5. joulukuuta 2016

Kova kuntonyrkkeily

Kävin kuntonyrkkeilyn alkeiskurssin alkuvuodesta 2013 Helsingin Boxing Tallilla Lauttasaaressa. Kuntonyrkkeily oli jotain aivan toista, mitä olin siihen asti tehnyt, mutta ihastuin lajiin heti. Alkeiskurssi oli hyvä sisäänheitto tekniikoihin. En voi väittää harrastaneeni kuntonyrkkeilyä alkeiskurssista lähtien, vaan välillä minulla on ollut todella pitkiä taukoja eri syistä johtuen.Kuntonyrkkeily on tehokasta treeniä. Se on rankkaa jumppaa, mutta haastetta tuo ennen kaikkea käsien ja jalkojen koordinaatio, sekä ajatustyö. Etenkin pitkän tauon jälkeen on huvittavan epäuskoinen olo, kun saman virheen toistaa aina vain uudestaan. Eilen harjoittelin peruslyöntejä ja suorat oli tarkoitus aloittaa etukädellä, mutta jostain syystä takakäteni kerkesi aina lyödä ennen kuin aivoni kerkesivät asiaa ajatella.

Pelottavinta,  mitä kuntonyrkkeilykursseilla ja -tunneilla tapahtuu, on parin kanssa harjoittelu. Sehän on kertakaikkisen kamalaa,  jos ei ole omaa paria mukana ja joutuu hääräämään vieraan tyypin kanssa! Lohdutuksena kerron, että siihen tottuu ja siinä on yksi hyvä kynnys, jonka ylitettyään voi olla tyytyväinen itseensä. 

Muuten kuntonyrkkeily on helppo aloittaa: et tarvitse mitään varusteita. Hanskat saat lainaan salilta ja voit aivan hyvin treenata normaaleissa treenivaatteissa ja ilman kenkiä. Suosittelen kokeilemaan!