keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Juoksuvalmennus alkaa

Olen lähdössä mukaan juoksun pienryhmävalmennukseen, joka alkaa tänään. Pikkuliikkujat olivat viime viikolla kipeitä ja juhannukselle suunnitettelemani lenkit jäivät väliin, kun huomasin flunssaoireita myös omassa nenässä ja kurkussa. Olen viimeksi juossut viikko sitten keskiviikkona, eli tauko ei venähtänyt älyttömän pitkäksi ja uskoisin olevani jo terve, vaikka jotain pientä limaisuutta on edelleen havaittavissa.

Juoksuryhmämme kokoontuu kuusi kertaa ja kaikki tapaamiset ovat ennen syyskuun Rantakymppiä, johon osallistun. Voi olla, että pari tapaamista (mm. lähtötasotesti) sattuu minun kohdalla niin, että joudun osallistumaan niihin suoraan hot venyttelytunnin sijaistamisen jälkeen. Alkuun kauhistuin ajatusta, koska venyttely juuri ennen suoritusta laskee suoritustehoja eikä ole muutenkaan kovin fiksua, mutta sitten tajusin, että voin niillä tunneilla keskittyä erityisesti niska-hartiaseudun liikkuvuuteen, rintakehän avauksiin ja alavartalon dynaamisiin venytyksiin, jotka toimivat itselleni hyvänä lämmittelynä.


Mitä odotan valmennukselta? Ainakin varmuutta siihen, miten treenata. Ammattivalmentaja tietää millä rytmityksellä ja millä sykkeillä minun kannattaa treenata, että kuntoni ja sitä kautta vauhtini nousevat varmasti. Siinä tulikin ne tavoitteet: kunnon ja vauhdin nostaminen. 

Saan heittää hyvästit nykyiselle juoksuohjelmalleni ja piirustella uuden. Minulla on siis tapana tulostaa tai piirtää juoksuohjelma paperille ja laittaa se jääkaapin oveen. Minusta on näppärää merkata sykkeet ja vauhdit siihen heti lenkin jälkeen. Myös juoksutreenien sovittaminen muihin treeneihin ja (liikunnanohjaus)töihin on minulle helpompaa paperin ja kynän kanssa.

Odotan valmennukselta myös lisää intoa ja fiilistä juoksun treenaamiseen. Ryhmässä tekeminen tunnetusti motivoi ja oletan, että muutkin ryhmäläiset ovat tästä jostain aika läheltä. Ehkä voisi jopa harkita kimppalenkkejä joskus, vaikka sellainen yltiösosiaalisuus tuntuukin jännittävältä ajatukselta.

Tulen raportoimaan juoksutreeneistä tänne blogiin. En todennäköisesti pahemmin kuvaa treeneissä, koska haluan keskittyä treenaamiseen. Yritän olla siis tekstissäni mahdollisimman kuvaava ja kertoa tarkasti mitä juoksun ryhmävalmennuksessa tapahtuu.