Koska suklaa on mielestäni aina hyvä idea, kehittelin syklaamyslin, josta en turpoa ja tule kipeäksi. Vaikka taatelit ja maapähkinävoi ovat herkkua, yritin pitää itselleni oireita aiheuttavat FODMAPit tästä kaukana. Mysli onnistui yli kaikkien odotusteni ja olen suorastaan ihmeissäni miten voi olla näin makea herkku ilman, että se aiheuttaa minulle vatsaoireita!
Fenyylietyyliamiinimysli
3 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
100g tummaa suklaata (yli 70% kaakaota)
1/2 dl kookosöljyä
kanelia
Lisäksi banaania ja kauramaitoa.
Paahda kanelilla maustettuja kaurahiutaleita kookosöljyssä paistinpannulla 5-10 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pähkinärouhe ja jatka paahtamista muutama minuutti.
Rouhi suklaa veitsellä ja lisää pannulle. Sekoita niin, että suklaa sulaa kokonaan ja seos on tasaisen väristä.
Säilytä kannellisessa rasiassa ja syö parin päivän sisään.
Testailin eri tapoja syödä tätä ja täysosumaksi osoittautui viipaloitu banaani ja kauramaito.
Jos haluat buustata muitakin mielihyvähormoneja, valmista tätä rakkaillesi ja tarjoa halausten ja suukotusten kera.