keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Aloitin juoksuohjelmanSähköpostiini tipahti viime viikolla viesti Jes trainingiltä koskien Bodom Trail night -juoksutapahtumaa. Jes kerää tiimin juoksemaan tuon 10 km polkujuoksulenkin yhdessä. Erikoisen Bodom Trail night -tapahtumasta tekee se, että kymppi juostaan yöllä kello kymmenestä eteenpäin.

Sähköpostiviestin taikasanoina toimi, että lenkin voi juosta myös  aloittelija, koska maastossa on kuitenkin pakko välillä kävellä. Yllätin itsenikin ilmoittautumalla mukaan sen enempää miettimättä.

Jes-jengissä juoksemiseen kuuluu juoksuohjelma näiksi pariksi kuukaudeksi ennen tapahtumaa sisältäen myös kaksi yhteislenkkiä polkujuoksuun utustumiseksi. Juoksuohjelman ensimmäisen juoksun aika oli tänään.

Ohjeena oli juosta ensin 20 minuuttia kevyesti. Minulle jo siinä oli tekemistä. Mutta juoksin! Koko ajan vauhtia himmaillen, mutten kertaakaan pysähtyen tai askeltakaan kävellen. Ei tuntunut yhtään kivalta, muttei erityisen pahaltakaan. 20 minuutin juoksun jälkeen piti juosta reippaammin aina 60 metrin matka kerrallaan kuudesta kymmeneen kertaan. Vedot tuntuivat tosi helpoilta, mutta jätin ne tarkoituksella kuuteen kertaan, etten ahnehtisi liikaa.

Juoksin tänään sisäradalla ja juoksen jatkossakin silloin, kun pitää mitata matkoja. Juoksin yhden 400 metrin kierroksen keskimäärin kolmeen minuuttiin ja kierroksia tuli 20 minuutin kevyessä juoksussa kuusi ja puoli. Juoksin siis tänään noin kaksi ja puoli kilometriä putkeen. Se on neljännes parin kuukauden päästä juostavasta kympistä, vaikka toki aivan erilaisella alustalla. Tällä hetkellä haasteena minulla on ollut putkeen juoksemisen vaikeus ja tämänpäiväinen antoi uskoa, että kympille ilmoittautuminen ei ollutkaan aivan hullua.Tämä juoksutapahtuma, -ohjelma ja -haaste tuli vat kuin tilauksesta. Vaikka vitosen matka on varsinaisesti tavoitteeni, ei sen pituisia tapahtumia juuri järjestetä. Polkujuoksu tuntuu omalta jutulta näin koiranomistajana, tosin illalla juokseminen ja pimeä metsä vähän jännittää. Juoksuohjelma on minulle todella tarpeen saadakseni harjoitteluun säännöllisyyttä. Tarvitsen jonkun muun kertomaan koska juosta ja kuinka paljon. Joudun pikkasen siirtelemään lepo- treeni- ja juoksupäiviä johtuen liikunnanohjaustöitteni, mutta ohjelmaa katsoessani yllätyin kuinka vähän joudun sitä säätämään. 

Liikkujamiehelle 10 kilometriä vastaa alkulämmittelyä, mutta hän ilmoittautui mukaan tapahtumaan lähinnä tsempatakseen minua. Minusta se oli kovin romanttista! Muutenkin Liikkujamies on ihanan kannustava tämän juoksun opetteluprojektini suhteen ja aina valmiina lähdössä juoksuseuraksi ja -tsemppariksi.