sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Kesäkurpitsaa anopin tapaan

Kutsumme tätä simppeliä ruokaa nimellä Anopin pata. Alunperin Liikkujamiehen äidin laittamana tässä oli lisäksi herkkusieniä ja periaatteessahan tähän voi laittaa mitä vain kasviksia haluaa. Sienet jäivät pois, kun viimeksi jouduin taas tiukentamaan ruokavaliotani vatsaoireiden takia. Kärsin ärtyvän suolen oireyhtymästä, joka tunnetusti on kytköksissä muun muassa stressiin ja välillä saan oireita herkemmin ja toisinaan voin syödä vapaammin.

Näin kolmesta raaka-aineesta koottunakin tämä on nopeaa ja herkullista ruokaa, mutta suosittelen kokeilemaan myös herkkusienien kanssa. 

Proteiinia tässä on aika niukasti, eli kannattaa päivän toisella aterialla satsata siihen tai syödä tämän lisukkeeksi vaikka raejuustoa tai kvinoaa. 


ANOPIN PATA

2 pientä tai keskikokoista kesäkurpitsaa
4-6 tomaattia
noin 350g vuohenjuustoa 
suolaa ja pippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuumenna suuri paistinpannu ja lisää rasva. Paista kesäkurpitsaa hetki välillä käännellen. 

Huuhtele ja lohko tomaatit ja lisää pannulle. 

Leikkaa vuohenjuusto noin sentin tai kahden paksuisiksi kiekoiksi ja lisää pannulle. 

Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta viisi minuuttia kannen alla tai ilman kantta.