lauantai 7. tammikuuta 2017

Balettiharjoitukset jatkuvat


Kolmas asento.
Koska pakkanen ja lumi eivät houkuta yhtään juoksuharjoittelun jatkamiseen, minulla on hyvää aikaa keskittyä balettiharjoituksiin. Balettitavoitteistani kirjoitin aiemmin, kirjoituksen pääset lukemaan tästä.

Käytännössä harjoitteleminen tarkoittaa minun kohdallani sitä, että teen päivittäin 5-40 minuuttia Youtuben johdolla erilaisia balettiharjoituksia ja lisäksi opettelen termistöä internetin avustuksella. Ensi viikolla aloitan myös viikottaiset Balletone -tunnit.

On aivan törkeän siistiä huomata pientä kehitystä itsessään. Näin lyhyessä ajassa kukaan ulkopuolinen ei kehitystä varmasti huomaa, mutta sisältäpäin ojennukset, asennon ylläpitäminen ja pienet kehonhallintaan liittyvät asiat tuntuvat jo hitusen helpommilta. Myös sanastoa hallitsen monta sanaa enemmän kuin pari viikkoa sitten.

Liikkujamies on kokeillut aikuisbalettia kaksi kertaa. Hän on ärsyttävästi luonnostaan balettitanssija. Hänellä jalat ojentuvat kauniisti isovarpaaseen asti ja jalkojen asento on automaattisesti hyvä. Varmaan astangajoogatreeni ja paljasjalkailu ovat vaikuttaneet asiaan tai sitten tosiaan kyse on jalkojen luonnollisista ominaisuuksista.

Tämä on surkea versioni varpaiden ojentamisesta. Isovarpaani ei suostu tottelemaan. Jännityksellä seuraan miten ja milloin saan viestiyhteyden avattua isovarpaille asti.

Kevään aikatauluni tuntuvat täysiltä. Minulla on enemmän töitä kuin pitkiin aikoihin ja todennäköisesti muutamme ensi kuussa puolen kilometrin päähän. Päivittäisen harjoittelemisen, muun treenaamisen, töiden, niiden suunnittelun ja pakkaamisen yhteensovittaminen tuntuu juuri nyt hankalalta, mutta yritän luottaa siihen, että jotenkin saamme kaiken sujumaan. 

Uskon, että Balletone -tunnit ovat hyvä juttu, koska siten baletin treenaaminen ei pääse missään vaiheessa kiireisinäkään viikkoina kokonaan tippumaan pois olettaen, että käyn tunnilla joka viikko. Olen kuitenkin sen verran pihi, että todennäköisesti käyn, kun kerran koko keväästä olen maksanutkin.